Friday, June 29, 2012

try harder

... salam ...

aku sedang cuba
melawan rasa hati yang tidak gemar pada dia
siapa kata aku tak cuba
aku berusaha sungguh 
tapi aku tak mampu
aku tetap tidak senang pada dia
entah apa yang aku cemburukan pada dia
entah rajuk mana yang aku layankan pada jiwa
tapi hati ini tetap begitu
tidak menyenangi kerenahnya
walau depan dia aku tersenyum mesra
tapi hakikatnya muka kaku yang aku lemparkan pada dia
aku cukup tercabar dengan perangai kalutnya
buat aku lemas walau aku tak pernah pon mahu menegurnya
aku cuba terima dia seadanya
tapi aku tidak mampu
tidak mampu aku tersenyum mesra
tidak mampu aku meletakkan dia sama seperti sahabat lain

hingga saat kini
apa yang dia katakan aku cuba terima seadanya
tapi hati ini terseksa
dengan setiap tutur yang dia bicarakan
dalam diam 
kadang kadang aku terkilan dengan diri ini
aku kejarkan takwa 
aku berusaha ikhlas
tapi soal hati yang resah aku kelam
tenggelam dengan rasa jiwa sendiri
apa mampu aku menjawab soalanNya nt disana
bila ditanya mengapa aku tidak menyukai dia
mengapa aku muak dengan bicara dia
sedang dia juga sama seperti aku
gadis biasa yang sedang mencari diri

jadi aku cuma nekad
duduk diam membisu menjauhi dia
barangkali kami memang tidak sebulu
dari aku bersahabat dengan dia
tapi jiwa aku keluh kesah mempamerkan senyuman
aku cukup benci diri aku yang ini
terpaksa berpura

apa aku insan yang sombong ?
rasa diri hebat tanpa mahu bersahabat dengan ikhlas 
apa aku cukup hebat ?
terus menerus gagal mendidik hati 

aku sedang berusaha tapi hingga kini tidak berjaya
lalu aku harus terus mencuba
dengan lebih gigih lagi 
apa akan berjaya ?

Thursday, June 28, 2012

LOL !

... salam ...

facebook itu bosan
tapi acap kali itu juga yang ditekan 

=.=''

ini

... salam ...



bunga
lebih indah berada di dahannya sendiri
bukan di tangan manusia
..........

p/s : selamat pagi dunia

Tuesday, June 19, 2012

pilihan

... salam ...

pilihan ?
ada di tangan kita
jalan kanan atau kiri
hidup bahagia atau sengsara
pilih
kehidupan ini berkait rapat dengan pilihan

....

aku tak canggung bila mereka pergi
kerana aku yakin 
mereka kembali saat mereka susah
aku dah terbiasa
tiada lagi rasa yang boleh menyakitkan hati
noktah

....

mereka akan mula berbicara
bila mereka x dapat apa yang mereka mahukan
menjadi seperti manusia yang dibicarakan

....

esok last paper
eh ?

Friday, June 15, 2012

...

... salam ...

tea ?
make me calm

terasa mahu menari
tapi canggung untuk kembali ke dunia itu

sigh!

Thursday, June 14, 2012

hidup .

... salam ...

hari ni je dah 24rejab . seriously mcm kejap gile .
ah masa masa .. terlalu pantas sekarang .
aku masih tidur bangun tidur bangun menghadap buku .
menghadap facebook . dan bila petang bergaduh dgn sahabat sebab xtahu nak makan apa .
terlalu banyak pilhan sampai tiada pilihan . eh ?

kawan kawan aku ramai juga dah sweet 21 .
21 ? eh umur aku 21 ke 20 ?
ok bab umur mmg fail aq nak ingat . =.=''
biarlah . xpenting .

yang penting hampir 21 ( atau 20 ) hidup .
ye hidup . hirup udara . senyum ketawa dan menangis .
dan senyum kembali .
ini ke kehidupan ?

life as student UTM .
aku lg suka cara pembelajaran kat sini .
blaja lbih kurang 4 bulan then exam .
cube dlu kat skolah , peh otak dah berkarat baru nak bagi aq exam =.=''
mmg x la aku nak score . wuuuu . nangis !
aku rasa perkara plg susah as a student bile nak beli makanan je
sebab xtahu nak miesakan ape woooo ..
dah hampir 2 tahun kat sini , hari hari la aku duk gaduh ngan budak2 ni bile time nak makan .
masing masing blur nak makan ape .
sampaikan aq rase ade je seminggu uh aq makan menu yg sama je .
bukan la sebab menu uh sedap sgt , tp sbab malas nak pk nak makan ape.
=.=''

hitung di hitung
lame gak aku dah x balik rumah
peh , aku pon xtau la nak cakap ape
xde la aku rasa nak balik rumah sangat mcm budak2 ni sibuk je homesick
padahal aku kat rumah heaven je
mungkin aku lebih matang 
memikirkan kehidupan yang mahu aku corakkan
soal hati ? belakang kire
syabas untuk aku berjiwa kental . phuih . :D

1 june 2012
effa ingatkan kitaorg yang geng hwa tai dah setahun have a frienship .
mcm wahhh .. terharu gile dak effa bleh ingat .
dah staun gak ktorg kenal .
seriously , aku sayang korang .
mcm heaven gile je dulu dok kje hwa tai .
padahal , phui la nak keje situ lagi .
hahaha .
but i owe hwatai for our friendship .
woot woot !

hampir ke cuti semester bukan .
jadi mungkin hampir genap setahun juga aku dengan dia bersahabat .
we never separated even we are .
sehari pon x pnah berpisah .
macam mmg soul mate tp versi perempuan .
haha . aku cuma bersyukur pada Allah .
untuk manusia seperti aku yang kurang kawan ,
aku mmg bersyukur aku x banyak kawan .
sebab sahabat aku yang boleh dibilang dengan jari sgt setia dan membawa aku ke jalan Tuhan .
itu beri aku bahagia .
bahagia . <---- da mcm lagu najwa feet sleeq plak
oh tp lagu uh suke plak aku  dnga .
eh lari tajuk ??

ok bye ~

final exam

... salam ...

masih tinggal 2 paper untuk semester 4
aku cuma punya 5 paper
semester 4 ??
ah . masa terlalu pantas bagi aku
rase seperti semalam baru aku menjejakkan kaki di sini
sudah separuh badan ilmu yang diberi
tinggal lagi separuh
sebelom dia lepaskan aku bebas berkerjaya

kerjaya ?
......................................................................................................

Wednesday, June 13, 2012

ini masih june

... salam ...

ruang ini aku tinggalkan sepi
dari hari itu hingga ke hari ini
dan sehingga hari ini
aku masih mencari apa punca kisah hati aku dibiarkan sepi
dan aku cuma jumpa
sepi tanpa noktah


Sunday, June 10, 2012

jun ?

... salam ...

gagal.
bukan penyebab terus kaku
tapi pemangkin semangat untuk lebih berjaya

putus asa.
tak kan wujud jika mahu mencari redha yang Maha Esa

tak berjaya.
bukan beerti gagal
cuma tidak cukup usaha

kejayaan.
bukan tersenyum pada permulaan
tapi riang hingga ke penghujungnya


p/s :next week final
insyaAllah