Thursday, February 9, 2012

bunuh

... salam ...

kisah basi 2 hari lalu mungkin tapi masih segar dalam ingatan

aku kire anak kucing dari 4 tinggal 3
bila keluar lagi sekali tengok tinggal 2
hitam hilang pula
yang pertama kuning hilang

aku bising bising tny umi mane pegi hitam dengan kuning
sambil bising aq hidupkan kereta dan terus jalan
aku x pegi jauh pun
nak panggil adik aq balik dari padang hujung sane

then bile aq nak pusing balik
makcik2 yg dok bersembang uh lambai aku dalam kereta
so aku berhenti
then makcik kate aku x perasan ni telanggar anak kucing

aduhai
sejak aku dapat lesen smpai la lesen P habis alhamdulillah aku belum penah buat kemalangan jiwa
ni pulak di petang yang senja telah mencacatkan rekod bersih aku
nasib baikla kucing
tapi kucing la pulak
kucing ni dah la ramai sangat yg syg
dibuatnye tuan kucing uh gile syg kat kucing dye
x ke naye aq nak kene rase serba salah sebab 'ter'bunuh kucing dye nt

bile aku tengok dari jauh warne hitam
bile dah dekat dye masihlah warna hitam
aduh kesian nya
mata dia terkeluar sebijik 
kepala dia berdarah :'(
kanak kanak tempat aku tinggal dalam 8 org yang masih sekolah rendah semua duk berkumpul cakap kesian nya kat kucing
*imagine how i feel =.=''
aq gelabah la jugak ni kucing sape la pulakkan
tapi mcm kenal

sampailah adik yg aku pnggil balik 2 kate
ni mcm hitam la kak , anak cokelat , *cokelat ibu bujang

aduh, sudah ...
tapi at one side aku bersyukur la 2 kucing aku
dari aku langgar kucing org lain x ?
lagi menaye aku nak rasa bersalah

bile aku tengok kucing uh kesian la pulak
dengan mate dye terkeluar
=.=''

then adik aku angkat la kucing uh letak dlm plastik
mase nak angkat pun satu hal
mau nak nangis aku nak pegang hitam
aku tengok badan dye lembik terkulai
sumpah first time aku tengok makhluk yang xbernyawa kot
last2 memang bukan aku la yang angkat
aku pegang plastik jek 
adik aku yang angkat msuk dlm plastik
=.=''

so bawak la balik 
dengan niat nak kebumikan hitam 
bersama sama kucing kucing lain yang telah pergi

tapi nak kebumi ni pun satu hal la jugak
sebab ABUYA n abg aku pegi johor
so kat umah tinggal la aku , UMI dengan adik aku yang tadi
so mak aku la yang mencangkul
adik aku yang amek kucing uh dr kereta

lalu ada lagi satu masalah
sape nk keluarkan kucing uh dr plastik
aku ? tidaklah pula kan
bukan aku geli sumpah tak
tapi aku kesian gile nak pegang dye yang x bernyawa sudah :'(

memandangkan adik aku je lelaki yang ada
haruslah dye yang menyetelkan semuanya
mak aku lepas gali lubang terus lari jauh jauh
mak aku lagi la seram nk tengok hitam
aku cakap mata hitam terkeluar pun mak aku dah seriau

....

nanti aku sambung eh . da lame x tulis pnjang kan . hix3 .



No comments: