Monday, October 31, 2011

~ i did realise ~

... salam ...

with all my hope ...
this is come deep in mine

i never put blame on others
when they do forget me
trust me
i am not blame on u

i never and ever 
to think more
or what i can do to make it better
trust me
i will never ever do an effort to make it rite
full stop

i am the person that will laugh
even inside i am broken
i am the person that will make u smile
even inside i am hating u
i am the person that will cheer u up
even inside i am gloomy
i am the person that heart u
even inside i am in war

i did to promise myself
after i will ending the chapter before holiday
i will forget u
i will forget the beauty of rainbow that we make it as a [dream
i promise i will

dear anyone that make i felt this feeling,
its 2nd time its happen
but the truth is
its not happen
it just changing
everything were changing and insyaAllah i accept it

dear anyone that make i feel this
thank you for being with me
all over rainbow in last page in my life

dear anyone that i heart u before,
i never blame on u
even its 2nd time everything were changed
i never blame on u
for leaving me for someone better
i am proud of u
for leaving me
and u did found someone better

even now
i am realize 
i am not the person that need u
the real fact is u need me
i am the one who make all your decision
i am the one that support u all over the time
and i am the one who show u a happiness from darkness door
i am the one...
its just enough
enough is enough
it doesn't mean anything 

i dun need u
and even u are not with me
i am not all alone even the fact is i am being alone
i am not alone just because i do have HIM
thanked ALLAH
for not ever leave me

p/s : there's no word that can make all thing were nice like before
there's no word
it just time
...

Sunday, October 30, 2011

~ ... ~

... salam ...

its not happen
it just changed

................................................................................

THE END

Saturday, October 29, 2011

~ quickie 4 domino ~


... salam ...

its been crazy
for all weekend alone








ops !


lastly ..


blurp ..
thank you siti ...
4 being a great friend
gambate !
have a bless day ahead
:)


p/s : hari ini perut terlalu mewah
ayuh cepat lah masa berlalu
agar bisa ku kembali ke kampung halaman
:')



Friday, October 28, 2011

~ happy weekend guys ~ ~

... salam ...

this one dedicated to myself

dear myself ...
happy wekend and alone ... 
without rumie ... without anything ... 
and always be like that ...

dear myself ...
happy reading ... 
your moment ... by alone ...

dear myself ...
its not crazy ... for being alone ... 
in all wekend that u have ... trust it ...

dear myself ...
dun be mad ... plez calm down ... 
make it cool ... let bygones be bygones ...

dear myself ...
plez focus ... 
its your dream ...
and u wish to make it real ...
plez make a hard enough step ...

dear myself ...
can u stop thinking ...
for all nonsense thing ...

dear myself ...
im begging u ...
come back ...
its going late ...
to late ...

dear myself ...
have a save journey ...
its an order ...

thank you ...

enough is enough

~ cerita kelas jumaat ~

... salam ...

subuh
jam *.**

tido kembali

ting ting ting (alarm)
7.15
zzzzzzzzzzzz

ting ting ting (alarm AGAIN)
7.30
i hope its sunday !!
zzzzzzzzzz
~.~

ting ting ting (alarm and AGAIN !)
7.45
0.o
zup .. zup .. zup .. zup
zas .. zas .. zas .. zas
shup .. shret ...
.......
...

8.00 am
waiting for a bus
with big eyes
@_@
sleepy~

8.30
arrive
go to class
ops !
wrong block !
turn back ...

slowly open the door
look at slide infront
"thank you"

=,= ""

it was like
ouch !

then the end
happy weekend

p/s : jgn selalu berharap hari akan bertukar menjadi wekend selalu
dan jangan tidur selepas subuh kalau kelas jam 8
sekian

Thursday, October 27, 2011

~ cerita test 2 ~

... salam ...

test kedua pula
test yang paling saya yakin
sebab ianya test mathematics
DIFFERENTIAL EQUATION
serius yakin gile
masuk bab 1 , 2 , 3 , dan 5
so means ada 4chapter
dan ada 4tutorial
gile kalau kata xyakin sebab 4tuto mmg habis complete dgn semangat
:)

2-3 jam sebelum test
satu hapa pon xdpt buat
buat ape semua jadi salah
differentiate salah
terlupa negatif
tolak jadik tambah
ok fine lah
cuba relak n tawakal

"ALLAH NAMPAK USAHA KITA"
kata kata semangat dari seorang sahabat

baiklah...try chill

dapat soalan
buat soalan dengan yakin sehingga tamat
test 1jam 30 minit
1jam pertama dah siap
ada lagi 30 minit
sumpah xtahu kenapa lah xnak check balik
xterfikir plak nak check jawapan yang dah dibuat dengan senyuman sebab dapat jawab
silly sungguh
:(

5minit terakhir
saya baru tersedar ada kesalahan
5minit terakhir
dah rasa frust habes sebab yang salah uh mmg xpatut salah
sebab kesalahan yang saya lakukan ialah kesalahan yang sering saya ingatkan dan marahkan pada sahabat2 yang buat kesilapan itu
akhirnya saya juga yang melakukannya
seriues la beb
xkan la xfrust melampau kan
=,=''

:(

masih duduk dalam dewan exam hingga habis semua manusia keluar
sedih
sedih yang teramat sangat
sebab sedar pada waktu yang terlewat
waktu ni frasa 'better late than never' mmg menyebalkan

'dah lah,,xde rezeki' pujuk seorang teman

saya mampu tersenyum mendengar pujukan mereka
kaki meneruskan perjalanan

entah bila masa pula hujan membanjiri
tapi hujan ini tak perlu pakai payung
sebab hujan ini cuma basah sendiri

saya cuba kuat untuk ikhlas kehilangan apa yang saya hilangkan tadi
saya cuba ikhlas 
saya cuba mencari erti kehilangan kali ini
teringin juga seperti zulaikha yang menemui iman dalam kehilangannya 

akhirnya saya menjumpai sesuatu
sesuatu yang berharga untuk ditangisi
sesuatu yang tidak dibaluti walaupun mengerti hukum hakamnya
sesuatu yang sudah dipasang niat tapi masih ditangguhkan
sesuatu yang sering dinasihatkan tapi diendah

alhamdulillah
ianya menjadi perubahan besar seorang anak
anak gadis yang begitu menyayangi ayahandanya tercinta

alhamdulillah
dalam kehilangan saya juga berjaya menemui jalan
dalam kehilangan mampu lagi saya muhasabah diri
alhamdulillah

'xpelah,hilang kat dunia je..ilmu yg awak sampaikan pd kwan2 lain insyaallah ada ganjarannya di akhirat nanti'
kata kata dr seorang gadis yang semakin sy syg
membuat hujan semakin deras
rasa sgt terpukul
apa kita belajar kerana ALLAh
atau kita belajar kerana nak dpat markah

khilaf
saya mula pasang niat kembali

belajar kerana ALLAH

khilaf
kerana saya mula alpa pada pesanan ABUYA
kerana terlalu sibuk mengulit kenangan bersama buku buku dan nota nota kuliah

p/s : aurat itu perlu dijaga kerana ianya mmg tuntutan dalam agama...bukan kerana ianya menjadi diri kita atau style kita atau ikutan...renung renungkan anak gadis yang sayangkan ayahnyapasti tidak mahu menyebabkan perjalanan ayahnya ke syurga tergendala gara gara dirinya bukan :')

Wednesday, October 26, 2011

~ cerita test saya ~#1

... salam ...

alhamdulillah
3 test berjaya diharungi
tinggal 1 test saja lagi

tapi rasanya mood cuti raya haji dah menari nari dalam diri
bile saya dah start nak cari game angry bird dalam lappy
ok,maknanya saya dah bersedia nak pulang ke rumah
dan bile saya dah start nak tengok movie gossip girl
meaning memang cuma jasad saje yang ade kat sini
:D

test pertama setelah cuti 4 bulan
TEST BASIC ELECTRONIC
serius people
subjek nih sgt lah xsusah sebenarnya
tapi saya kira saya punya fobia terhadap elektrik
memang benar saya student jurusan KEJURUTERAAN ELEKTRIK waktu sekolah dulu
tapi disebabkan beberapa faktor sumpah jadi fobia kat subjek nih
mind set automatik terus cakap susah
buat apa apa semua salah
sampai nak buat calculation biasa pon salah
=,=''
and finally
i decided 2 see PUAN ROSLINDA
discuss mana mana yang tidak mengerti
tibe tibe it was like BLINK!
jadi mcm senang pulak
hilang terus fobia yang sejak dr form4 uh!!
^__^

tapi bila mase test
alhamdulillah
so far insyaallah ok
tapi xtahu lah markah nt ok atau x
sebab esok nak test malam dah mimpi dapat 7/30 markah
ah seram !!

nanti sambung lagi eh cerita test kedua
:)


~ cerita dari jauh ~

... salam ...

sejak habis cuti 4 bulan yang lepas
aku perasan kan sesuatu
aku perasan yang hati aku ni menjadi sgt cengeng pula
mudah pula untuk layu menjadi rindu rindu
ceh,,bile dah rindu haruslah pula rasa sebak
T.T
tapi rindu ini halal
bukan rindu pada tunangan yang belum menjadi halal
tapi rindu pada keluarga
keluarga yang selalu ada dan setia


ini raya yang lepas
:(


dengan abg2 yang senget
bajet gila mereka
tp protective 
aq senang dgn cara mereka
x memanjakan aku walaupun hanya aku puteri tunggal di rumah
jarang berbicara dgn aku tapi sering korek rahsia dr UMI
suke berlagak macho dpan aku
tp kdg2 kantoi jugak bile dgn adik2
*sob sob


dan si botak berdua ini
ah,,mmg sgt menyakitkan hati
tp bila aku sendirian di ruang sepi di UTM ini
insan yang menyebalkan inilah yang hati aku teringin
insan yang senget benget lenget nilah yang aku harap tiba2 muncul kat pintu depan bilik aku
*ok,,klau btul2 muncul aku lari

dan aku rasa aku baru perasan
aku xde pulak gambar adik lelaki aku yang semakin bergaya sejak masuk ostel itu
haha~
malas plak aq nak upload
sebab ni sume aq amik dr gmbar2 lame jek..
heee~

uih..seronoklah sekolah cuti seminggu sambut deepavali !!!
T.T


kalu cuti mesti aku semangat nak naik gunug ni lagi


ABUYA
sekarang siap main kedekut nak telefon !
sebab ituari aku gayut dengan UMI dekat 2jam
haha~
bengkokla nak byar bil
:P


minum petang kat wakaf depan rumah
:)
kat sini petang2 aku tido je kot
xdenye nak makan makan petang segala


beriadah ptg2 dgn kamera
:)



siapkan makanan petang bila UMI pergi surau
:)


bersama teman2 yang baru kenal tapi akrabnya sgt dekat
woo,,,rindunya nak masukkan biskut dalam tin
nak lekat sticker
n paling rindu ialah perasaan takut masa apek2 itu dtg tgok kita kerja
:D


sepupu yang sdg cuti !!
dan terkilan bila xdpt jumpa nt raya haji
:'(




adik adik sedara
:D


lepak kat mcd bile dah setahun xjumpe
:')


mangkuk paling sengal merangkap kawan aku yang paling kelakar


insan insan kesayangan aku
dunia akhirat
:)


makan abc balik kerja lepas ot
:)


hidu udara kat dataran



buat kuih raya haji
haha
raya haji ada kuih jgak ke??


nasi ayam UMI yang dirindui
:)


adik yang selalu membantu aku
pantang nama disebut laju je dtg
kebetulan pula aku sgt suka mengarah
:P


pom pom pom
:D


lama lagi kiranya untuk bersua mereka


sepupu yang gonjeng
:)
aku rindu kamera kau
haha



keseronokan bersama
:)



x dilupa nyai tercinta yang panggil aku comel
^__^


dan annisa
gadis comel yang aku sering jumpe di masjid waktu terawih
apa khabarnya
*itu bukan gmbar dia..heee


gila dan ceria
:)

penat untuk aku hitung segala macam kenangan lalu
bisa menuntut air mata !!!


aku akhirkan dgn gambar kesukaan aku
:)

semalam aku chat dgn adik sedara :)
nmpak sperti dia rindukan aku :')

oh ye..nampaknya bukit kubu jaja lg seronok !!!
do visit here | klik |
aku plg suka entry dye kali ini
:)

aq tiada bukit kubu di sini
cuma ada tasik nan indah
tp aq dah rajin joging ape :)
nt bleh kalahkan jaja masa naik bukit soga pula
:)

happy holiday guys !!!












~ kampung ~

... salam ...

ini salah satu aktiviti aku masa cuti 4bulan itu
aku ke kampung jaja
disebabkan xde kereta
saya merempit dgn kelajuan siput
haha
dah lama xbwak motor
gigil seyh
^___^

gambar ni da lama upload
td xsempat publish je
+ siap lupa da publish ke belom
haha
kalau dah xpe lah
lagi sekali eh
sementara masih rindu rindu ini
:)


kerana manggis lah saya sampai ke sini
:)




disebabkan pemanjat pokok terlalu hebat
lalu banyaklah buah yang ade sampai buleh main puzzlle lagi
^__^




tada...
seyez sampai kat situ jek dah gayat kot !!!
2 belum sampai ke puncak macam jaja
gile la budak itu
haha







kerja saya kutip dan susun buah
:)



putih berseri dan sgt manis
masih terasa kemanisannya hingga sekarang
*propa haha



haha berlakon
*malu !!!



lepas habes kutip buah
pusing pusing ke rumah rumah makcik jaja
haha
macam org yg baru kawin dikenalkan dgn sanak saudara
ceh..haha...



pokok ceri!!!
mengimbau kenangan sewaktu kecil dahulu







pokok kapas
first time jumpe real



abaikan wajah di atas




ok
serius jgn tiru aksi ini
jgn amek gambar atas moto pkai kamera klalu syg kamera
serius!



aku tahu jaja
kau mst makin homesick melihat segala ini
haha
aku mmg sengaja
:)