Monday, September 19, 2011

~ dugaan dugaan ~

... salam ...

hari ini ada cerita
hari ini kelas saya sgt penuh
:)
tp xpe sbab sy sedang seronok menuntut ilmu
alhamdulillah

habis kelas saya ke arked meranti
arked di mana menjadi tumpuan student mengisi perut setelah seharian penat mengerah otak atau seharian pnat tido dlm kelas
eh?
haha

then mase tunggu bas
adalah insan insan senior
yes
mereka ialah mahasiswi
mahasiswi yang sedang berbaju kurung
mereka berkumpul dalam 5-6orang di meja menunggu bas
oh bukan pondok bus ye
tapi meja atau macam pondok lah
yg penting ada meja dan kerusi kayu

situasinya ialah
ramai pelajar sedang berlonggok kat situ
dan group mahasiswi tadi sangatlah bising
ok fine sy xkesah pon dorang bising

yang xmoleknya ialah
salah seorang mahasiswi itu buleh duduk atas meja dan kasutnya letak kat atas kerusi
sangat lah menampakkan diri tidak matang
padahal tempat dia letak kaki itu menjadi tempat duduk student lain
atau pun dari dia letak kaki,buleh jek sorang dua student duduk

memalukan malaysia betul
nak nak ada jek budak bangsa asing kat situ
:'(

soalnya mereka cakap kuat kuat dan sibuk dok nak menganjing psal budak first year
dan mahasiswi itu begitu seronok dan bangga menjadi senior
macam lah xpernah menjadi budak first year
oh!sgt xfaham mental mahasiswa mahasiswi sebegini !!!

dan masa dalam bas plak
suara dorang memang mengalahkan radio
adoii,,xbehave betul
=,=''

saya pun senior jugak ape
boleh jek kot nak sempoi

annoying betul
cehh,,spoil mood
:(

xpe la,,mungkin dorang sgt teruja kan tgok adik2 first year
dan mungkin juga hari nie dorang dpt durian runtuh
sbab itu mereka sgt teruja bukan
:)

berhenti cerita tentang itu
mari doakan mereka supaya lain kali boleh behave
:)


p/s : agak agak ini kira mengumpat jugak x??
heee...jgn marah2 dorang eh
kita ambil iktibar saje ok


bye bye awak
:)

4 comments:

msredcheesecake said...

da elok2 pakai baju kurung duduk kurang sopan pulak...rugi....

ShErA said...

aduh.. ada jg yg tak tau nak jaga perlakuan kt tempat awam ye

nuha said...

semoga mereka sedar dan berubah..:)

Nazhirah Mazlan said...

msred : yup,,bnar2 rugi..mungkin dorang xprsan kot..maklumla teruja :)

shera : aduh aduh sakit betul kan...:)

nuha : insyaallah amin :)