Friday, September 30, 2011

~ jangan baca ~

... salam ...

mengalir lagi air mata
entahlah
susah sekali untuk aku mengerti kali ini
aku rasa kalah walaupun sebebnarnya aku xpernah mahu mengalah
berilah aku segala cabaran
walaupun hakikatnya aku kalah aku tetap xkan mengaku kalah
cuma satu saja jangan
jangan biar air mata mengalir
sebab kalau ada air mata
aku memang sudah kalah

' think positif '
ya,aku memang positif thinker
aku sudah fikir sehabis baik
tapi masih aku x lihat rasional nya
apa yang aku dapat
apa yang perlu aku lihat
apa yang aku belajar
mana...
mana...
kenapa perlu aku ada di situ
kenapa aku diperlukan di situ
kenapa dan kenapa

akhirnya di tengah keramaian
aku pergi
pergi ke hujung kawasan yang luas
hujung sekali
aku lihat manusia manusia dari belakang
aku cuba memerhati
sambil berusaha memikirkan rasionalnya

aku lihat ada 'pakcik besar' berucap di atas
seusai doa tadi
tak pula aku lihat manusia manusia yang mahu memberi perhatian dgan percakapan pakcik itu
aku cuma lihat habis saja doa ditamatkan
manusia manusia terus berpusu pusu mencari makan di keliling keliling
semua berebut rebut dalam keadaan sihat
mati terus selera aku yang memang dah mati

mata memerhati
otak berfikir
akal terus bermonolog
air mata semakin deras
xsanggup lagi aku berada di keramaian
pergi
akhirnya aku pergi sekali lagi
duduk tercorok di bawah lampu
dengan air mata
dan handset yang berbunyi bunyi xputus
aku tahu mereka risau
aku pergi tanpa kata
dengan manusia manusia yang terlalu penuh membanjiri

x pula aku terfikir
kebarangkalian aku diapa apakan
sumpah tidak terlintas langsung

aku cuma mahu perrgi dari manusia manusia itu
mahu pergi dari mereka
mencari ketenangan sebentar
agar air mata dapat dihentikan lagi

aku cuba text seseorang
bertanyakan kenapa aku perlu ada di sini
apa rasionalnya
tapi soalan aku dijawab dengan soalan
tapi aku masih teguh dengan pendirian aku
aku masih xnampak apa rasionalnya aku perlu ada di situ


lemah betul aku
menangis
terlalu mengikut perasaan
akhirnya ku tewas

earfon dipasang
aku set ke maximum
aku lihat orang yang lalu lalang depan aku
melihat aku sungguh sungguh bersama tisu
sudah xpeduli aku
sebab manusia terlalu ramai
aku pasti aku x dikenali

sehingga lah sahabat aku text mengatakan mahu pulang
harus berkumpul

sudah
aku xmampu lihat apa apa pun
tiada benda yang aku dapat
berjalan aku sendiri
berjalan masuk ke kumpulan manusia yang terlalu ramai
berkumpul bersama mereka mereka yang lain
aku menunduk
tapi telinga aku masih tajam
mata aku masih dapat melihat dengan jelas

sudah
aku mahu berhenti
sebab aku sendiri masih x mengerti

p/s : TPM = TIMBALAN PERDANA MENTERI


Thursday, September 29, 2011

~ singkatan ~

... salam ...

nampaknya sy semakin sibuk untuk terus menyibukkan diri di sini
:')

semalam selamat sudah ceritera 1 program
nt sy hidangkan pd semua bila agak agak masa itu ada
:D

dan ptg ni sy ada majlis lagi
program dgn TPM
tibe tibe sy mcm komfius + musykil
TPM stand for what
then,,punye la rajin nak google
taip TPM

dan nmpaknya cik google lg bijak
sbab dye bg sy bnyak pilihan

Technology Park Malaysia
Trusted Platform Model
Total Productive Maintenance
Talking Points Memo
n bla bla bla

haha
akhir sekali saya gelakkan diri kerana leakage of ilmu dunia
=,=""

ada lagi yg buleh bgtau sy TPM itu apa 
sebab sy kene pkai baju batik segala
:)

p/s : kawan sy kata TPM = Timbalan Pelajaran Malaysia
ade lg yg muke kerut2 kata TPM = Timbalan Pengerusi Mahasiswa
sgt teruja pula ingin tahu
tapi malu nak bertanya
heee~
doakan je la ade makanan free yek
eh?

~ Jom Sertai Bloglist Wanblur ~

... salam ...




saya pilih no 2 sebab perasan comel
:P

mari mari
terima kasih nuha
:)

meh sini tag lipo dengan hawa
:)

^__^

Monday, September 26, 2011

~ hati bunga bunga ~

... salam ...

hari isnin
seharusnya kelas penuh dan sempit lagi padat bersama sendat
tapi sebab last minute juga buleh cancel
semua orang rase nak jerit hep hep hooray
:)

oh ya
di UTM lg berlangsung MAJLIS KONVO
oh tolong lah
saya x boleh berhenti jeles lihat mereka dan jubah mereka
tolong lah juga
sebab saya xdapat xnak senyum bila lihat pakcik2 bawak bunga untuk anak gadis mereka
tolonglah juga sebab saya rasa sgt bahagia lihat dslr merakam kenangan mereka
tolonglah saya yang bergetar rasa melihat mereka selamat memegang ijazah masing masing

sampai di bilik dan berlabuh di meja study
mesej seorang teman
" nanti kita pakai jubah merah dgn 1st class degree tau ''
*senyum dan amin

saya sdg semangat ini
selamat tinggal semua
:)

Saturday, September 24, 2011

~ update cerita sendiri ~

... salam ...

alhamdulillah
hampir 2minggu memulakan semester baru
dan ini weekend ketiga di ostel
:)
dan masih di awal semester
membuatkan jiwa malas membuak buak dan sedang menjinak bersama diri

oh ya
ada kesedihan dan juga rasa terkilan sedang bersarang
ini semua gara gara lecture kesayangan tidak lagi bersama berjihad menyampaikan ilmu
atas sebab apa masih tidak diketahui
tapi yg pentingnya bakal dpt lecture dr iran
entah bagaimana la nasibnya
menuntut ilmu bersama lecturer bangsa luar
sumpah rasa sgt susah hati
:'( 
doakan agar semuanya elok elok sahaja

hari ini selamat lagi ke rumah terbuka 
rumah terbuka milik teman kepada kakak sahabat saya
saya cuma memenuhi jemputan dan hasrat sahabat saya
alhamdulillah
rezeki hari ini
dan esok malam pula
pengetua buat open house di rumahnya pula
alhamdulillah
rezeki terduduk lagi
heee~
:)
' untungla makan free '

p/s : lagi sedang di bilik seminar menjaga pendaftaran untuk program SUKAM
hajat di hati nak tgok cerekarama,tp semua sedang sibuk tgok bola
:(

Friday, September 23, 2011

"SEGMEN JOM KENAL BLOGGER MALAYSIA"

... salam ...



salam ukhuwah
:)
klik banner ye

^__^

~ cerita rumah terbuka ~

... salam ...

walaupun hakikatnya syawal belum berakhir
tapi sy dah tutup buku syawal tahun ini gara gara kene balek smbung study *cehh
lalu saya suda berhasrat untuk mematikan mood syawal saya
walaupun hakikat 
sebenarnya saya cukup jeles
family saya masih lagi hangat beraya 
di bekas tempat tnggal saya semasa zaman kanak2 
:'(
sob3
noktah

tapi saya mahu juga berkongsi kongsi
rumah terbuka pertama yang saya hadiri syawal kali ini
dan kali pertama juga saya pergi umah terbuka secara berjemaah 1bas sekali
haha
bas UTM plak uh
mcm budak skola jek rase
tp dsebabkan da kembali menjadi student
mood untuk berjimat dan mencari makanan free adalah amat berkobar kobar
dan saya pun join la ke rumah terbuka ini bersama sama teman lain
:)

sila google untuk tahu siapa dia
:)

lalu mari saya kongsikan apa yang menarik
*mood excited sebab da lme gile xke open house org2 besaq


seyesly mmg ramai sungguh org org kg dtg memeriahkan suasana




aneka warna air



beratur panjang nak amek rezeki
:)


bersama mereka yang sudah berjaya berbaris panjang dgn perut lapar
:)


nasib baik juga ada meja kosong dan dpat la duduk bersama
:)


ini saya punye makanan
:)
sebelum makan




dan selepas makan
heee
saya makan pakai lidi satay saje
ala ala chopstick
haha
sebab punye malas nk bangun pegi amek sudu
^__^


siap ade pentas lagi



ini sewaktu tuan rumah memberi ucapan


seyes memang ramai gile
lagi lagi kaum kaum ibu
bapa ada juga kat tepi tepi
dan anak anak yang berlari lari
^^




ada bunga api !!!


ni anak anak muda kg sana (alamak,lupe plak nama persatuan dorang)
heee


oh yeah
the most interesting part (except food) 
siap ada persembahan dari mahasiswa iran lagi
mahasiswa dr unikl
:)





walaupun memang hakikat alam yang xde org pon yang paham lagu apa yg dorang dok joget
tp semua org mcam tenganga jek tgok dorang buat persembahan
kelakar pon ada
tp semangat mereka harus dipuji
:)





ni second group
macam nasyid gak la







pelita
*tbe2 rindu rumah



habis
pulang kembali
:)

dalam perjalanan pulang : berharap bas xkan berhenti bergerak dan terus bergerak

p/s : minggu ni ad open house lagi kat umah pengetua :)
selamat berhujung minggu







Tuesday, September 20, 2011

~ aku lihat hari ini ~

... salam ...

aku nampak masjid yang tesergam indah
masjid itu tetap saja di situ
ada saja di situ
setiap waktu
:)

alhamdulillah
mujur aku di malaysia
bumi di mana masih ramai aku lihat agamanya islam
bila mata aku meliar
aku masih lihat manis gadis gadis itu
bertudung
dan menjaga auratnya
juga perlakuannya
cuma kadang kadang saja
kita xperasan apa yang kita lakukan
kerana itu kita perlu punya sahabat
yang bisa tegur buruk baik kita

azan
merebak sayup ke seluruh tanah UTM
alhamdulillah
aku bahagia melihat suasana anak anak muda berlari lari menyahut seruan itu
sungguh aku tersenyum
semua mahu berebut solat bersama imam
:)

melangkah naik ke tangga
aku memilih ruang atas bahagian perempuan
azan masih berkumandang
tapi sayang
 aku lihat kiri dan kanan penuh manusia dengan hilai dan tawa
aku tahu mereka khilaf
aku juga begitu kadang kala

azan selesai
ramai ke saf depan menunaikan solat sunat sebelum solat zuhur
tapi aku rasa masih ramai lagi yang masih bergelak tawa di belakang

qamat
jemaah mula memenuhkan saf saf hadapan
alhamdulillah saf penuh dan rapat
:)

tapi aku masih hairan
melihat mereka tetap bergelak tawa
padahal mereka punya mata
mereka punya telinga
dan mereka punya agama

apa mata tidak lihat bahawa imam sedang membawa makmum berbicara dengan ALLAH s.w.t
apa telinga tidak dengar imam membaca janji janji ALLAH s.w.t
apa agama tidak ajar adab adab di dalam masjid

aku juga tidak sempurna
aku mengerti
cuma kadang-kadang aku rasa perlu
perlu membenarkan sesuatu yang benar

kita bukan lagi pelajar
kita sudah besar malah bijak juga
kita mahasiswa
kita mahasiswi
adab adab yang kita belajar dulu amat mudah nak dibandingkan dengan teori teori dunia
amat mudah
hingga kita sendiri terlupa

sama sama lah kita muhasabah diri
kerana kadang kadang kita juga melakukan hal yang sama

p/s : pesanan untuk diri sendiri juga
:)


~ rezeki masing masing ~

... salam ...

ALLAH mengatur yang terbaik untuk hamba hamba nya
:)

saya ingin berkongsi kejayaan


alhamdulillah
fasa 1 berjaya
terpilih untuk ke temuduga
:)

tapi ada pula masalahnya
oleh kerana dia berada di unimap perlis
sementara temuduga di usm
ek,,usm kat penang eh??
hee
tp yg penting jauh la kan
lalu mohon doa semua agar urusan dia dipermudahkan
:)

dia itu bukan saya
dia itu sahabat saya
doakan dia berjaya
insyaallah













dan saya pula


harap maaf
tak ape
saya ikhlas
dan redha
ini bukan rezeki saya kan
ALLAH sedang merencanakan yang terbaik untuk diri saya
mana tahu saya akan dapat degree first class nanti 3tahun lagi kan
amin
:) 

saya text ABUYA 
'biasiswa yg mohon ituari gagal'

ABUYA reply
'jgn putus asa.sangka baik ngan ALLAH yer.try lg thun dpan'

p/s : semoga kau berjaya sahabatku
untung untung dapat biasiswa dan menjadi lecturer
wah..part dapat biasiwa yang untung kan
kau jangan risau ok
sebab kau memang selalu untung pon
:)

oh ye..ABUYA itu ayah saya
my hero
:)

Monday, September 19, 2011

~ dugaan dugaan ~

... salam ...

hari ini ada cerita
hari ini kelas saya sgt penuh
:)
tp xpe sbab sy sedang seronok menuntut ilmu
alhamdulillah

habis kelas saya ke arked meranti
arked di mana menjadi tumpuan student mengisi perut setelah seharian penat mengerah otak atau seharian pnat tido dlm kelas
eh?
haha

then mase tunggu bas
adalah insan insan senior
yes
mereka ialah mahasiswi
mahasiswi yang sedang berbaju kurung
mereka berkumpul dalam 5-6orang di meja menunggu bas
oh bukan pondok bus ye
tapi meja atau macam pondok lah
yg penting ada meja dan kerusi kayu

situasinya ialah
ramai pelajar sedang berlonggok kat situ
dan group mahasiswi tadi sangatlah bising
ok fine sy xkesah pon dorang bising

yang xmoleknya ialah
salah seorang mahasiswi itu buleh duduk atas meja dan kasutnya letak kat atas kerusi
sangat lah menampakkan diri tidak matang
padahal tempat dia letak kaki itu menjadi tempat duduk student lain
atau pun dari dia letak kaki,buleh jek sorang dua student duduk

memalukan malaysia betul
nak nak ada jek budak bangsa asing kat situ
:'(

soalnya mereka cakap kuat kuat dan sibuk dok nak menganjing psal budak first year
dan mahasiswi itu begitu seronok dan bangga menjadi senior
macam lah xpernah menjadi budak first year
oh!sgt xfaham mental mahasiswa mahasiswi sebegini !!!

dan masa dalam bas plak
suara dorang memang mengalahkan radio
adoii,,xbehave betul
=,=''

saya pun senior jugak ape
boleh jek kot nak sempoi

annoying betul
cehh,,spoil mood
:(

xpe la,,mungkin dorang sgt teruja kan tgok adik2 first year
dan mungkin juga hari nie dorang dpt durian runtuh
sbab itu mereka sgt teruja bukan
:)

berhenti cerita tentang itu
mari doakan mereka supaya lain kali boleh behave
:)


p/s : agak agak ini kira mengumpat jugak x??
heee...jgn marah2 dorang eh
kita ambil iktibar saje ok


bye bye awak
:)

Sunday, September 18, 2011

~ telefon berbunyi ~

... salam ...

alhamdulillah
terima kasih ya Allah

panggilan dr rumah
:')

hampir seminggu aku sepi di bumi UTM
alhamdulillah
semua berjalan lancar sekali
malah tidak sesibuk mana
tapi xjuga aq mendail ke rumah
padahal cuti extra juga
sungguh bukan aku xmahu
tapi aku xkuat
:(

seusai magrib tadi
ABUYA call
pasti risau memikirkan aku yang terlalu menyepikan diri
2 missed call

aku pandang
berdebar
otak ligat berfikir
tidak mahu aku angkat call ini
akal menegah
wajib menjawab panggilan dr ibu bapa
akur

angkat.tarik nafas.dalam.senyum

apa khabar anak ABUYA ?
sebak.tarik nafas.senyum

berbual seperti biasa setelah aku berjaya kawal emosi
mujur juga rumet keluar
dpt aku meraih kekuatan diri
:)

aku dengar suara adik adik di belakang
mereka yang xsempat mlihat aku kali terakhir sebelum aku menghidu udara UTM
aku pergi tanpa bertemu mereka
tiada peluk cium
noktah

aku juga dengar suara UMI
sebak

aku terus berbual dgn ABUYA
banyak yang ABUYA kongsikan
mereka beraya di KLUANG cuti ini
tanah aku membesar 
penuh dugaan
penuh kenangan

tanah yang melihat aku masih menjadi kanak kanak hingusan
sungguh aku rindu
ABUYA teruskan bicara
mereka mengunjung jiran jiran lama
jiran jiran yang amat akrab dan dekat
semua bertanyakan soal aku
di mana aku
sangat terharu
betapa terkilan aku tiada di situ
mereka masih mengingati kanak kanak hingusan ini

ya,,mana mungkin mereka lupa
aku pasti

mana mungkin cikgu eton lupa pada aku
sedangkan hari hari dia melihat drama aku menangis xmahu ke sekolah

mana mungkin mak tok lupa kan aku
memujuk aku agar rajin ke sekolah
juga selalu marah bila xpulang ke rumah saat senja berlabuh

mana mungkin cik syukor lupa
aku yang rajin ponteng kelas mengajinya
dan aku sgt dekat dgan anak anak nya

mana mungkin kak nani lupa aku
bila dia sering lihat aku menyorok balik pokok bila aku lari dr sekolah
kak nani xmungkin juga lupa aku
kerana aku pernah menjadi murid pertamanya swaktu dekat upsr dulu
aku menelaah di katilnya hingga aku tertidur
dan dia memarahi aku dan suruh aku belajar di meja studynya
:')

mana mungkin cik mat dan keluarganya lupa kan aku
bila aku selalu lari lari keliling rumah dia

mana mungkin nek som lupakan aku
sebab aku selalu menyorok di pokok depan umah dia waktu aku selalu ponteng sekolah
mana mungkin nek som lupa aku
sebab dia selalu ajak aku masuk rumah dia bila nmpak aku menyorok ketakutan di pokok itu

mana mungkin mereka akan lupa aku bukan
kerana aku dulu tidak suka sekolah
dr darjah satu hingga 3
aku menangis xhenti
ABUYA hantar , aku  pergi
ABUYA balik . aku lari juga kembali

masih ingat
aku masih ingat
kenangan aku di bayu KLUANG itu
jelas
sangat jelas
:')

kalau aku ikut beraya bersama keluarga
pasti aku digelakkan
nek som yg plg aku xpercaya
dia masih ngat aku walaupun sudah tua
dia masih bertanyakan aku
:)
bila ABUYA kata aku di UTM
nek som kata " oh,pandai jugak rupanya "
haha
pasti nek som ingat aku mmg malas belajar
aku sudah berjaya nek som
:)

indah betul memori waktu aku di sana
LORONG BAHAGIA
:)
itu nama lorong kami
nama itu memang memberi erti
kami semua bahagia menjadi jiran tetangga
sewaktu kami mahu berpindah jua
aku yang baru darjah 6 boleh mengalirkan air mata
mahu meninggalkan mereka
jiran yang baik
:)
aku juga masih ingat
mak tok yang terhenjut henjut bahunya memeluk UMI
sumpah aku sedih

minggu hadapan
ABUYA dan keluarga mahu ke sana lagi
memenuhi jemputan perkahwinan
teman sepermainan aku mahu melangkah ke alam perkahwinan
alhamdulillah
:)
cuma aku xpercaya saja
dia yang aku kenal dulu
sangat nakal tapi penyayang
selalu ponteng sekolah dan ke bandar
aku lihat dia sering merokok menyorok nyorok
dia selalu saja liar
aku yang melihatnya ketakutan
tapi ada sekali dia baik dengan aku
sejak itu aku tidak lagi takut pada dia
aku jadi xtakut mahu lalu hutan jalan short cut ke sekolah agama
sebab aku tahu dia ada dlam hutan itu menanti waktu sekolahnya habis
kalau tiada dia pasti aku perlu menaiki basikal mendaki bukit dengan berbaju kurung sekolah
dia juga sering makan aiskrim 20sen
seingat aku aku juga sering diberi sekali
dia sgt nakal
tapi penyayang melayani aku sebagai adik
:)
dan minggu depan dia bakal bernikah
bersama insan yang bakal menjadi ibu pada anak anaknya
semoga dia bahagia
:)
cuma sayang aku xdapat menyaksikannya
xmengapa
cukup sekadar doa dia bahagia
dia bakal menjadi suami
juga ayah
semoga bahagia

sudah
aku mahu berhenti mengimbau yang lalu
.
malam ini pasti aku tersenyum
semoga mimpi menjadi indah
insyaallah

p/s : semangat kembali menjalani hari
alhamdulillah

~ under construction gara gara blogger ~

... salam ...

alhamdulillah
sampai juga rezeki saya untuk sis diana review blog saya
kalau xsilap blog saya blog yang ke 10
selepas blog skrip hidup milik sahabat saya
:)
atleast sy tau la jugak apa yg xkena dan apa yg kena dengan ruang saya ini

oh ya...
saya ade letak header itu
hampir sehari juga blog saya under construction
heee
tp bila sy lihat header2 blogger lain
sy jadi cemburu pula
header mreka lg cantik dan plg pnting sgt comel
ade header transparent lagi
:(
tp xpe la
yg pntng sy dah usaha dgn semaksima mungkin
lagipun skrang dah mule semester baru
tidak la mahu sy membuang buang waktu dengan blog sy ini saja
heee~
jadi apa pendapat anda tentang header pertama saya??
sila la komen yek
:)

dan sy suda pon susun susun apa yg ptot agar blog sy x jadik pnjang meleret ke bawah
baru sy prasan ble sisi diana tegur
:)
dan juga sy dah mansuhkan word verification mse nk komen uh
itu pon hasil rakan blogger eera shera yg tlong tegur dan bgtau sruh buat pop up window
alhamdulillah
terima kasih semua memberi tunjuk ajar
:)

dan yang terakhir
terima kasih juga pd jaja yang melayan saya senget benget nk buat header
siap chat pakai skype lg stelah pnat nk mms saje
heee


oh sebelum lupa
saya juga berjinak jinak pasang iklan nuffnang itu
tp sy sendiri msih xfham atau betul ke iklan sy buat itu
kalau salah tegur tegur lagi ye
:)
p/s : ujian itu tanda sayang
semoga tabah

Saturday, September 17, 2011

~ semalam ~

... salam ...

masa itu memang akan berlalu pergi
puas aku snooze
snooze ke 10 minit lagi
10 minit lagi
10 minit lagi
dari seawal jam 8pagi
aku tetap snooze waktu itu
walau bnyak mane aku snooze
ia tetap berjalan
walau hakikatnya aku lihat ia tetap 10 minit lagi
aku snooze dan terus snooze
hingga 12.38pm
aku berhenti snooze
barangkali aku sendiri sudah penat
untuk hentikan waktu yang sedang berjalan

sunyi sepi
ditemani angin angin yang mendayu dayu
hujan
sejuk
aku kembali tarik selimut menyelibungi diri
zuhur mula menampakkan diri
aku masih bermalasan
mata tidak merengek mahu berehat
mata sudah segar
hakikatnya tubuh yang kemalasan untuk pergi dari katil
otak sudah mula bekerja
memaksa diri pergi dari katil

bangun.berdiri.menggeliat
sepi sekeliling
bilik masih gelap
bersama mendungnya cahaya luar
ambil tuala.mandi
bersihkan diri
biar hilang kemalasan yang menyebabkan aku tidak mahu bangkit dari tidur
perut berbunyi minta diisi
sedangkan diri masih mahu bertamu di ruangan sepi bertemankan pancuran air
biarkan perut berbunyi
' rehat lah perut ' bisik hati
aku terus melayan perasaan di kamar mandi
berharap agar waktu terputar kembali agar menjadi pagi
tapi aku sgt pasti itu tidak akan terjadi
cuba bernafas seperti biasa
sukar
hidung bagai ada penghalang
'pasti selesema' getus hati
cuba lagi
mengalir cecair hijau pula
'oh,,ini sudah kronik' risau hati
'biarkan,ini juga nikmat Tuhan' pujuk akal

keluar menuju kamar
melalui lorong yang dipenuhi kamar kiri dan kanan
sepi sekali
pasti mereka lagi mencari makan
aku pula baru bangkit dari mimpi

kembali di kamar
menghadap yang ESA

masih di kamar
teringat cerita malam semalam
habis semua memori terpadam
ah,,menuntut air mata

habis segala data yang tersimpan rapi
gara gara virus yang menunjukkan kehebatan diri
teringat pula bila sahabat text mengatakan nyawa dia jatuh
aku terkejut bukan kepalang
aku fikir memang nyawa dia
rupanya hanya hard disk
hard disk dia yang masih bogel tak berbaju terjatuh
aku cuma gelak dia mengatakan itu nyawa dia

hingga semalam aku pula yang terkena

aku lagi teruk dari sahabat itu
aku mengalirkan titis titis jernih
otak aku juga cuba kerahkan idea

panik ? tidak.aku tidak panik
risau ? ya.aku sangat risau
sedih ? ya,aku memang sedih

mana tidak aku rasa segala itu
memang hard disk itu juga umpama nyawa aku
semua data aku rapi tersimpan di situ
walau aku tak memperdulikannya atau menjengahnya
tapi aku masih memerlukannya
agar ada bukti aku pernah rakamkan kebahagiaan dulu
:')

aku gigih scan dan terus menerus scan
calling sana sini
cuba pujuk hati
mujur ada DIGI EASY yang aku miliki sehari lepas
jimat aku calling calling
terubat juga hati aku

mujur dan seribu syukur
data data itu masih ada
cuma barangkali takut pada virus
menyebabkan ia sembunyi (hidden) xmahu memperlihatkan diri

oh,,lega sungguh hati
alhamdulillah
mampu kembali aku tersenyum
walau kepala aku berdenyut memikirkan semua itu
alhamdulillah
terima kasih ALLAH

p/s : malam ini ke KOTA TINGGI
open house naik bas UTM
:)

aku mahu menjadi pujangga hebat juga seperti kamu

~ SEGMEN XX-TRA FOLLOWERS ~

... salam ...



dia tag saya
saya tag awak
mari join semua
:)


ini semua kawan baru yang kenal masa blogwalking
:)

Friday, September 16, 2011

~ ^__^ ~


... salam ...

saya suka naik bas di utm
ada sekali saya naik bas dan lagu ini keluar
kali pertama saya dengar
dan saat itu lah saya terpaut
melodi yang begitu meruntun jiwa

DI SAAT AKU MENCINTAIMU

Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku
Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai


~ jom blogwalking ~

... salam...

mari blogwalking



selamat hujung minggu
:)

~ cerita sekitar UTM ~

... salam ...

esok hari cuti
:)


ini gambar sampingan
tiada kene mengena pun
hee
itu bear pemberian sis tersayang
sentiasa berada di mana mana saja
:)

oh ye..
mari cerita tentang kesukaan di sini
NASI AYAM PENYET
oh,,sedapnya


lihat lah kesedapannya
:)
nasi da separuh baru teringat nak amek gamba



ini ayam ida
:)

makan nasi ayam penyet
sumpah puas dan berbaloi baloi
rm5 saja
makan sambil nangis2
sebab sambal dia mmg superb kaw kaw
:D

ok berhenti cerita makan

mari lihat apa yang menarik di UTM



jadual perjalanan bas yang BAHARU
:)
*senyum lebar lebar
semoga tiada lagi masalah kekurangan bas
dan semoga tiada lagi menjadi alasan atas kelewatan ke kelas
:)

tapi kalau lewat juga beerti bangun pagi yang lewat
sila jangan berusaha untuk jadikan bas lagi sebagai punca nya
:)
*pesanan untuk diri sendiri yg sedg smngat ambil bas awal di permulaan semester

saya suka naik bas
menghayati pemandangan sekitar UTM
kdg2 ada bas yang bergerak terlalu perlahan
saya seakan tidak mahu sampai ke destinasi
biarlah saya tenang di atas bas melontarkan fikiran
bersama lagu lagu yang indah melodinya
juga meruntun jiwa


malam jumaat
kalau kat rumah tengok cerita U SAKA
:)
kembali ke kampus
mari mengimarahkan surau di kampus anda
*untung2 ada jamuan ringan
:)


digi easy prepaid pula !!!
:)
mari  ramai ramai pakai no digi pula
sebab ada free call
amat sesuai untuk student student yang malas naik bilik kawan yang hanya setingkat dua saja jaraknya
heee
seperti contoh gambar di bawah ini
:P


dia lah makhluk yang mempengaruhi saya memiliki nombor digi terbaru ini
mari ramai ramai pakai digi
terutama awak jaja dan wani
:)

kepada yang rajen x rajen hubungi saya guna maxis
sila cari saya menggunakan celcom atau digi pula ya di hujung minggu
:)
sebab fon saya ada 2 saje
tp sim saya dah tamak menjadi 3
atau awak nak bg saya fon baru??
ohh,,terima kasih
:)

semalam meting bersama MAJLIS PERWAKILAN MAHASISWA
seronok tengok dorang bercakap cakap
macam bertih jagung lagaknya
saya ??
masih tercorok di hujung dunia hanya memerhati
:)

ramai yang batuk batuk dan sakit tekak juga demam
oleh sebab meting semalam dalam econ
bakteria telah membiak dengan cepat dan rakusnya
lalu tekak saya mula mahu bermanja manja ini
:)
tapi xmengapalah
sakit itu tanda ALLAH sayang
sakit juga nikmat bukan
:)


p/s : selamat berhujung minggu
adik2 junior pasti sibuk mahu pulang ke kampung
:P