Saturday, August 27, 2011

~ cerita puasa #26 ~

... salam ...

hari ni merupakan hari terakhir bersekolah sebelum menyambut lebaran...
lalu sy dgan rela hatinya offer diri nak teman ABUYA amek adik saya HARIZ balek ostel d MELAKA...
ktaorg bertolak pkul 10 pagi...
bile smpai jek skola dye...
owh,,sumpah rindu gile2 kat sekolah...
seronok betul sekolah...
sekolah...
ouch...:(

mase smpai blok HARIZ,,mmg da rmai da tunggu parent msg2...
hari ni blek awal sbab td ade mjlis khatam quran..
then,,ABUYA tumpangkan kawan2 HARIZ p bustand jasin..
ingatkan sorang dua yg nak tumpang...
sat lgi 6org + HARIZ = 7
aduh,,nak tegelak pon ade jugak...
nseb bek la bapak gua bwak unser...
klau naik kancil xke naye??

pegi pukul 10pagi then smpai rumah kembali pukul 2ptg...
xsinggah mne2 pon...
4jam duduk jek dlam krete kot....
mse pegi uh saye telah menghabiskan waktu dgn tido tido tido....
haha~
smpai ABUYA kate kalau kete belok kanan kepale sy terlentok kiri...
kalau kete belok kiri kepale sy ke kanan...
punyala seronok tido dlam kete smp xsedar pon kpale senget2...
:)

bile smp umah uh...
sy da rncang mmg nak tido la smp ke asar...
(buruk btol)
last2 xtido jugak...
ini semua sebab UMI asyek ckp ble nak lap tingkap...bile nak lap tingkap...
aduhh....
mengenangkan sy nak kua p jlan2 ari sabtu nt,,so harusla sy bekerje keras...
:)
hari ini sy gunekan akal untuk bekerja...
sy deal dgn AKMAL...
klu dia berjaye lap tingkap sy bg dye men game ANGRY BIRD kat lappy saye...
satu tingkap yg berjaya di lap sy beri 30minit...
haha....
then semangatla adik kesayangan sy ni buat kerja...
bijak kn saya??
:)
kalau nk suruh buat ikhlas aduh mampusla nk mnunggu...
penat penat 
haha
HARIZ pun tlg sy lap tingkap...
pasti adik sy yg sorang nih tgah semangat nk raye...
yekla bru balek ostel kn...
ini kali pertama dia smbut puase xbersame keluarga...
so,,sy amatla mengerti perasaan teruja dia untuk turut membantu saat2 akhir...
:)

malamnya selepas terawih kami ke bandar...
mencari keperluan terakhir iaitu kasut...
harusnye kami pergi pagi sabtu...
tp mengenangkan kejadian 3 atau 4 tahun yg lalu...
so,,xjadikla nk p siang2...
kejadian di mana sy tlah pengsan di mall akibat kepenatan...
haha~
rasenye mse form 2 atau 3 kot...
sy pon da xngat...
tp klau bejalan shopping dgn UMI sy mmg la xthan...
:)

oh ya...
kuih raye saya sudah ade 9 jenis...
dan sy mmg dah rancang kuih aiskrim ialah yg terakhir...
tp nmpaknye UMI mengemukakan usul baru...
alamak aih,,dye nak suruh buat lg satu kuih...
sob3...
maknanya mungkin esok sy harus bgun pagi yg x brape pgi lagi...
haha~
UMI sgt excited pulak suruh sy buat kuih raye...
barangkali kuih2 yg sy hasilkan menjadi dan sedap...
:)
tp klau sedap pun bukan sebab sy...
bak kate ABUYA,,sebab resipi...
=,=''
tp xkesah la...
yg penting UMI dah siap tanye kat saye lagi...
'' puase taun depan cuti macm ni lg ke...?? ''
haha~

selamat tahajud semua...

p/s : nmpaknya kisah kuih jaja bersambung lagi...tp rasenya versi along dan angah pula..
:)


No comments: