Tuesday, July 19, 2011

~ rumah biskut ~

... salam ...

HOME OF BISCUIT
:)

seperti yg sedia maklum...
saya dan kwan2 len sedang cuti semester sehingga raya nanti..
lalu,,cuti yg hampir mencecah 4bulan ni adalah mase yg amat baik untuk pegi cari2 kerja...
:)

so,saya dan jaja decide nak keje tmpat yg dekat2 jek...
lgipun dlu sy da pnah keje kat mall2 kat bnda..
so this time sy nak cbe smething new..
then,,here we are..
kami kerja di rumah biskut..
:)
bunyi mcam bagos jek kan..
rumah biskut...haha~
well,,actually is KILANG BISKUT...
tp bgi nak nmpak mcm sronok gile keje ape kate kite pnggil RUMAH BISKUT...

saya dan jaja hampir 1bulan dan setengah dah keje...
well,,mse bulan pertame sy bnyak kali ponteng...
sbab penat gile2 punye penat...
dah la kkne berdiri jek..then keje xnak mmg kne mcm mesin la kan...
sob3...kasihan x saya,,,???
tp kasihan lagi jaja sbab saya salu ponteng dan dye keje sorang2...
haha~

dan sekarang ialah bulan kedua saya bekerja di sini...
u know what...
i kinda like my home of biscuit...
sy xsedar bila mana saat nya sy mula jatuh hati pada rumah biskut ini...
sy juga xsedar bila saat nya sy sudah buleh bgun pagi dgan sendirinya..:)
sy juga xsedar yg sy buleh tertido depan tv sbab kepenatan...
sy juga x sedar sy sudah pndai tutup lampu dan bersedia tidur awal...
sy juga sudah berhenti tgok cerita cina malam2 yg ade femau sbab nak tdo awal..
dan saya juga xsedar yg sy sudah menyayangi sahabat2 di rumah biskut ini...
;)

walaupun ada juga org2 yg menyakitkan hati...
tp itu pengalaman bukan...

dan hari ini juga semalam...
kami mendapat khabar berita..
anak-anak part time di rumah biskut ini akan diberhentikan bulan puasa nanti...
oh,,sungguh sy xsangka sy akan terasa sebak jua mendengarnye..
walaupun sekadar desas desus saje,,sy sudah rase kesedihannya...
untuk meninggalkan rumah biskut dan sahabat di sini..
juga makcik2 yg tabah dan gagah kerja serta rajin OT..
tp sanggup juga x OT sebab nak tgok marimar episod last..
haha~ *comel betul prngai makcik2..

kalau la desas desus itu berubah pada kebenaran yg nyata...
punahlah harapan kami nak cari duit raye sikit2...
dan HARUSLAH kami OT dgn sungguh2 2minggu terakhir ini...
;(

dan saya sedang cari buah tangan sbg kenangan sy berada di rumah biskut ini...
nt sy cerita lagi...
:D